Hoe sociaal is Qredits?

Toen ik mijn onderneming ondernam kwam ik redelijk snel tot de conclusie dat ik geld nodig had.

Ik startte vanuit de WW dus ik had nog ongeveer iets van een weinig inkomen. Niet de ideale situatie om een bedrijf te beginnen dus. Nadat de WW gestopt was had ik geen inkomen meer. Alleen kosten.

Zie het als investering in de toekomst.

Het geld wat ik onder de matras verstopt had raakte natuurlijk ook een keer op.

 

geld-levenindebrouwerij

 

Tja, wat dan? Natuurlijk ben je optimistisch wanneer je een eigen bedrijf begint. Liefde maakt blind. Daar komt het wel een beetje op neer. Het is moeilijk om objectief naar je eigen bedrijf te kijken.

 

Liefde maakt blind

En ik ben nog steeds dol op mijn bedrijf. Vandaar dat ik een krediet heb afgesloten.

 

De rabobank

En dat valt nog niet mee. De bank waar ik al mijn hele leven klant ben wil me niet helpen. Dezelfde bank waar ik overigens mijn hypotheek heb afgesloten.

Mijn huis is inmiddels wel 600.000 euro waard waar een schuld tegenover staat van 300 000 euro. Je zou toch zeggen dat je met die cijfers wel wat centen zou kunnen lenen nietwaar?

 

Maar helaas. Zonder inkomen krijg je geen geld. Lees dit en onthoud het goed lieve lezertjes;

 

Je kunt alleen geld lenen als je geld hebt.

Zo kwam ik dus bij de gemeente terecht. Die helpen zelfstandigen die het even minder hebben. MAAR, dan moet je wel even aantonen dat 3 banken, en Qredits je geen geld willen lenen.

 

Het was verbazingwekkend simpel om 3 afwijzingen te krijgen van grote banken. Geen inkomen? Geen geld… Huis van 6 ton? Ja, leuk maar wat moeten wij daar mee? JIJ KRIJGT GEEN GELD.

Oke. Bedankt banken! Qredits dus. De sociale manier om geld te lenen. Je laat je bedrijfsplan zien en als het bevalt komen ze langs voor een gesprek. Als je dat wilt tenminste want een gesprek kost je hoe dan ook geld. Of je aangenomen wordt of niet.

Na een leuk gesprek werd ik aangenomen en kreeg een krediet van 25 000 euro. Nou ja, kreeg? De afsluitkosten bedragen 500 euro. Daarbij kon ik een jaar lang een coach krijgen voor 200 euro. Aangezien ik wat hulp van een volkomen onbekende ondernemer wel zag zitten kocht ik hem erbij.

Nu was ik dus al 700 euro kwijt. Daar komt nog 70 euro per maand bij aan wat vage kosten, en ook nog eens 1% per maand !!!! aan rente over het opgenomen krediet.

Klinkt al wat minder leuk he, dat ondernemerschap. En sociaal? Tja..

Dat vond mijn coach eigenlijk ook al een beetje. Het is een fijne man en ik heb ook veel aan hem gehad. Maar we raakten toch vrij snel uit gepraat. Het is een slimme man, maar dat ben ik ook. Het is ook een heel aardige man want hij doet dit zonder er iets voor terug te krijgen. Waar vind je dat nog? Hartelijk dank. Hij is absoluut aardiger dan ik.

 

Maar we waren wel uit gepraat. Hij kan me niet verder helpen en dat weten we allebei. Verder gaan zou zonde van onze tijd zijn. Hoewel ik zeker wel een mental coach kan gebruiken.

Vandaar dat we het traject maar gestopt zijn. Op mijn verzoek. In overleg. Om geld terug te krijgen.

Aangezien ik het traject niet wil voltooien vond ik dat ik bij Qredits mijn geld wel kon terug vragen. Nou,,,, dat is natuurlijk niet zo eenvoudig.

Dat moet tot op management niveau besproken worden.

Anyway… Wanneer je geld nodig hebt ben je een makkelijke prooi. Geld lenen kun je overal. Tonnen! Maar geld lenen kost geld. Een heleboel geld. Zelfs bij een sociale instelling als qredits. Want ik ben er van overtuigd dat anderen nog een stuk minder sociaal zullen zijn.

Of ik hier spijt van heb?

Ik heb nergens spijt van. Slechte keuzes, goede keuzes? Alles is beter dan geen keuzes. Het is 12:00.  Ik ga nu even slapen. Nooit een slechte keuze.

Leergeld, ik hoop dat u er wat aan hebt.

Met vriendelijke groet,

Hans

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Hoe sociaal is Qredits?